Dr. Chris Vanden Wijngaert,                                 uw dierenarts aan huis

Welkom op de website van Daktari House, praktijk van Dr. Chris Vanden Wijngaert.
Bent u nieuw in de buurt, of heeft u voor de eerste maal een huisdier aangeschaft of bent u gewoon op zoek naar een nieuwe dierenarts, u wordt met open armen ontvangen.

Een dierenarts kiezen is altijd een belangrijke beslissing en een kwestie van vertrouwen, service en professionaliteit. U kan terecht met al uw vragen over, of de problemen van, uw viervoetige huisgenoten.

U kan alvast de website bezoeken als eerste kennismaking met het praktijkgebeuren.

Dr. Chris Vanden Wijngaert
chris@daktarihouse.be

+32 3 385 35 60
+32 498 45 37 45

Kampdreef 6
2970 Schilde

Alle weekdagen op afspraak


Historiek

De naam Daktari House komt uit het Swahili, de voertaal in Oost Afrika (Kenya, Tanzania,...).
Het woord “Daktari” betekent “dokter” en is eveneens een televisieserie uit de 60'er jaren over een dierenarts genaamd Dr. Marsh Tracy en zijn staf, gesitueerd in het natuurpark Wameru Study Center for Animal Behaviour in Oost-Afrika. De serie ontstond nadat de film Clarence, The Cross-Eyed Lion, werd uitgebracht.

Dierenarts Dr. Chris Vanden Wijngaert studeerde af aan de RUG te Gent en staat zelf al meer dan 20 jaar in de KHD praktijk, met grote interesse voor wildlife, bijzondere dieren en reptielen. Reeds tijdens zijn studies trok hij tijdens de vakanties naar Afrika (Kenya, Tanzania, Burundi, Rwanda, Zaire, Botswana, Zimbabwe) en liep hij klinieken aan de Faculteit Onderstepoort te Pretoria, Zuid Afrika alsook Pretoria dierentuin, Pilanesberg National Park en Natal Parks

Na zijn studies liep hij enkele maanden stage in de Zoo van Antwerpen, om dan anderhalf jaar in Engeland in een kleine huisdieren groepspraktijk te werken, waar hij ook lid was van de Veterinary Zoölogical Society.

Na zijn legerdienst, als KRO bij de Generale Staf, Veterinaire Dienst te Evere, kwam hij in een gezelschapsdierenpraktijk met specialisatie reptielen en koudbloeddieren terecht, waar hij de collega was van Dr. Luc Lambrechts tot in de zomer van 2013 om dan uiteindelijk zijn eigen praktijk Daktari House te starten. Zelf legde hij zich ook nog toe op immobilisatie (werk met verdovingsgeweer) van ontsnapte, bijzondere of gevaarlijke dieren.

Verschillende keren keerde hij terug naar Zuid Afrika om gedurende een maand het SAN Parks Game Capture Team, met uitvalsbasis te Kimberly te vervoegen, om verspreid over tal van South African National Parks, van de Kaap tot aan de Kalahari en tot Krugerpark, neushoorns, olifanten, buffels, leeuwen, antilopen allerlei, etc. te vangen voor transport, bloedafname, DNA staalname, zenders aan te brengen, enz. Dit in combinatie met een cursus game capture. In België vormen de kleine huisdieren (honden , katten, konijnen en andere kleinere bijzondere dieren alsook reptielen) de hoofdbezigheid in de praktijk. Hij werkt ook voor de afdeling Dierenwelzijn, Stad Antwerpen, waar noodoproepen van de politie, controle en verzorging van de parkdieren en circuscontroles aan bod komen. Ook krijgt hij geregeld patienten doorverwezen via de Zoo van Antwerpen of Plankendael.
 

Dieren in Nesten